14 Haziran 2016 Salı

Yatırıma sigarıyı bırakarak başlayın

Hala para biriktiremiyorum, yatırım yapamıyorum diyorsanız, birikimlerinizi artırmak ve daha fazla yatırım yapmak için sigarayı bırakmakla işe başlayın. 

İnsan sağlığını hiçe sayan sigara, günümüzde bir hayli fazla miktarda tüketilmektedir. Ambalajında bulunan yazıların bireylere olan etkisi giderek düşüş gösterirken harcamış olduğunuz para az bir miktar değildir. Günlük bir paket sigara içtiğinizi varsayarsak yaklaşık olarak aylık 300 TL sigara masrafınız ortaya çıkmaktadır. Size hiç bir katkısı olmayan ve ayrıca sağlığınızı olumsuz etkileyen sigaraya bu kadar masraf edip kazandığınız parayı savurmak istemezsiniz. Sigarayı bırakmayı deneyerek para miktarınızdaki değişimi göreceksiniz. Yapmanız gereken tek şey iradenize sahip çıkmak olacaktır. Gücünüzü toplayarak kendinize inanın ve yapabileceğine karar verin. Ardından kişisel bir kumbaraya sahip olun. Sigaraya vermiş olduğunuz meblağı her gün kumbaranıza atın ve ayın sonunda kumbarayı açarak gerçekle karşılaşın. 


Birikim yapmak için oldukça elverişli olan bu yöntemi deneyerek hem sağlığınıza kavuşun hem de birikim yaptığınız parayı ihtiyaçlarınız için değerlendirin. Böylece ciddi miktarda paraya sahip olacaksınız. Paranızı sigaraya vermeyecek gerek aile çevreniz ile gerekse dilediğiniz ihtiyaçları karşılayarak birikiminizi değerlendirebilirsiniz. Belli bir hedefe sahipseniz ve bu hedefi gerçekleştirmek için paraya ihtiyacınız varsa sigaradan vazgeçerek birikiminizi yapabilirsiniz. Size hiç bir zararı olmayan hatta fayda sağlayan bu durumu değerlendirip ciddi rakamlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Hem dumansız bir hava sahasına sahip olmak için çevreye de katkı sağlayacak hem de paranızı gereksiz olan sigaraya vermeyerek kolay bir şekilde birikim yapmayı başaracaksınız. 

Yapmış olduğunuz bu birikimlerin beraberinde sigara gibi zararlı bir alışkanlıktan kurtulacak ve ihtiyaçlarınızı kolaylıkla karşılayabileceğiniz miktarda da sermayeniz olacak. Bu sermayeniz ile varsa borçlarınızı bitirin ya da ihtiyaç duyduğunuz şeyleri satın alın. Bunları tamamladıktan sonra ise bir bisiklet alın ve sigaranın size yaratmış olduğu tüm etkileri vücudunuzdan sökene kadar pedal çevirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder