9 Haziran 2016 Perşembe

Yatırım Hakkında Güzel Bir Hikaye

Günümüz koşulları git gide zorlaşıyor insanlar gelecek kaygısı da ister artıyor. İnsanlar gençlik dönemlerinde daha çok çalışabilir ve para kazanabilir. Bu kazançlarını yatırım araçları ile değerlendirmesi de çok önemlidir ki gelecekte çocukları olunca yaşlılık zamanında az sıkıntı çeksin. Benim yaşadığım yörede bir söz vardır "parayı eşeklerde kazanır önemli olan harcamasını kullanmasını bilmektir" derler.

Evlatlarımıza iyi bir gelecek hazırlamak yaşlılık dönemlerimize bir birikim yapmamız gerekir aksi halde ağustos böceği gibi kışın ayazda kalabiliriz. Bizim tavsiyemiz karınca gibi az da olsa ama devamlı olarak bir birikim yapmamız gerektiğidir. Burada diyebilirsiniz ki ev mi alalım arsa borsa nasıl değerlendirelim. Burada devreye yatırım araçları giriyor. Bu durumda bir mali uzmandan bilgi almanız faydalı olacaktır. Altın geçmişten günümüze her zaman iyi bir alternatif olmuştur. Bankaya yatırıp mevduat faizi beklemek avro dolar almak eğer bilginiz varsa borsa da iyi bir seçenektir. Gayrimenkul ülkemizde nüfusa paralel gelişen büyük ana bir sektördür ve yıldızı hiç sönmedi diyebiliriz. Fizyolojik ihtiyaçlar göz önüne alındığında insanlar ilk önce barınma ihtiyacına çözüm bulmak istiyor. Ahrette iman dünyada mekan demiş atalarımız.

Hayat bizi nereye götürür bilinmez ama kış için hazırlık yapmamız mutlaka mühim bir konudur. Şimdiki gelirimiz gelecekte de elde edebilmek yani hayat standartlarımızı korumak oturduğumuz ev yaşadığımız çevre yediğimiz yemek hepsi şuan yapacağımız birikimlerin bir sonucu olabilir.Günümüzde farklı bir seçenek de uygulanmaya başladı bireysel emeklilik sistemi devletin bunu teşvik ediyor.Her 100 liraya 25 lira devlet desteği veriliyor.Bu çok önemli bir oran.

Daire alıp kiraya vermek de en çok başvurulan yöntem olarak özelliğini hala koruyor. Su akar yolunu bulur elbette ama siz yine de her şeyi akışına bırakmayın saçmayın su akarken küpünüzü doldurun. Ama bu küpleri doğru yerlere yönlendirseniz çok daha iyi olur tabi ki. Kadere ve kazaya inanmak gerekir nereden geldik nereye gideceğiz oda belli değil ama kış gününde iki büklüm karıncanın kapısında beklemek kimsenin hoşuna gitmez değil. Dünyanın bin bir türlü hali var işte b bin bir türlü hal gelince biz duruma ne kadar hazırlıklıyız ne kadar bu günler için hazırlık yaptık böyle bir durumda ne yapacağız kötü gün paramız var mı? Yoksa ne yapacağız. Yazın yediğin hurmalar kışın bir yerleri tırmalama yapmasın yaparsa kötü olur şahsen ben bunun bedelini çektim zamanında kötü şeylerde vazgeçmezsek kötü günde sevdiğimiz iyi şeylerden vazgeçmemiz çok daha zor olacaktır.

Tamam anladık hep aynı konu üstünde durdun diyeceksiniz de benim yaşadığım şahsi kötü tecrübeleri sizin de yaşamanızı istemem her şey her zaman düzeninde akıp gitmez. Vakit varken su akarken küpünüzü doldurun ve iyi bir yatırım araçlarına yönlendirin ki sizin ağzınız yanmasın.

Gelecek yazılarımız için http://neyeyatirimyapmali.blogspot.com/ sitemizi mutlaka takip edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder